Școala de Iarnă iData – 2

Școala de Iarnă iData – 2 reprezintă un proiect adresat studenților de la specialitățile Statistică și Previziune Economică (ASEM) și Sociologie (USM), dar și altor doritori de a parcurge mai multe etape practice în culegerea, analiza și prezentarea datelor.

Programul va include 6 întâlniri, în locații diferite, inclusiv în instituții publice, dar și în cadrul companiilor private, iar fiecare întâlnire va include o discuție cu un specialist în domeniu și 2 ore de teorie și practică în domeniile: statistică, econometrie, sociologie, Excel, SPSS ș.a.

Participanții la Școala de Iarnă, ediția a 2-a vor obține diplome de participare contrasemnate de specialiști în domeniu.

De asemenea, compania IData – Date Inteligente va oferi celor mai activi participanți posibilitatea de a:
– se angaja în cadrul companiei cu program complet sau parțial.
– face stagierea în cadrul companiei.
– de a colabora cu compania după încheierea Școlii.
– de a beneficia de 3 burse speciale din partea iData în valoare de 500 euro fiecare.

Școala de Iarnă iData face parte dintr-un proiect mai amplu de instruire în domeniul analizei datelor, promovat de compania Date Inteligente SRL.

Numărul de locuri în cadrul Școlii de Iarnă iData este limitat, inclusiv 20 de locuri sunt alocate studenților de la specialitățile Statistică și Previziune Economică (ASEM) și Sociologie (USM), iar până la 15 locuri – altor doritori.

În decembrie 2016, IData – Date Inteligente a organizat prima ediție a Școlii de Iarnă, după care 5 studenți au făcut stagierea în cadrul companiei, inclusiv o persoană a devenit parte a echipei de bază.

Programul detaliat al Școlii, lista speakerilor și partenerilor va fi actualizată în următoarea săptămână.

Pe parcursul proiectului, participanții vor lucra asupra unui proiect comun, în echipe, învățând și aplicând diverse tehnici de pregătire a conceptului, culegerea, analiza și prezentarea datelor.

Durata desfășurării cursurilor: 6 întâlniri (marți și joi 17:00-20:00, sâmbătă 10:00-14:00), începând cu 28 noiembrie 2017. Pe 12 decembrie 2017 va fi organizată o ședință de închidere a Școlii, iar în aceeași zi sau în altă zi stabilită, va fi organizată o conferință de presă în care participanții la Școala de Iarnă își vor expune rezultatele proiectului.

Fiecare ședință va avea și o pauză de ceai/cafea. Participanții vor primi și un set de materiale necesare pentru proiect.

Proiectul la care vor lucra participanții va fi ghidat de mentorii:
• Mihai Bologan – doctor în economie, specialitatea Statistică, experiență de 9 ani de consultant în cadrul proiectelor USAID și ale altor organizații internaționale.
• Veronica Ateș – magistru în sociologie și administrație publică, peste 14 ani de experiență de lucru în companii sociologice, specialistă pe studii cantitative și calitative.

Pentru participanți, avem o ofertă specială:
• În total vom oferi 5 locuri pentru stagiu în cadrul companiei începând cu luna ianuarie 2017.
• Printre cele 5 locuri, 3 vor fi cu o bursă suplimentară de 500 euro.

Perioada de aplicare este 26 octombrie – 24 noiembrie 2017. Cei care se vor înscrie până pe 15 noiembrie 2017, vor beneficia de reduceri. Compania iData subvenționarea studenților de la specialitățile Statistică și Previziune Economică (ASEM), Sociologie (USM), a celor 16 studenți ce au depus dosarul în 2017 la specialitatea Econometrie și Statistică Economică și a celor 7 studenți ce au depus dosarul în 2017 la specialitatea Sociologie. Ceilalți studenți de asemenea vor beneficia de o reducere.

Școala de Iarnă iData – 2

Date

28 Nov 2017

More Info

Facebook event

Location

IData - Date Inteligente
str. Sfatul Țării 27, of.11, MD2012 Chisinau, Moldova
Category
QR Code